Schoonmaaktips

05-02-2013
Plenzen heeft geen zin

20130205_waterverspilling.jpgOvermatig watergebruik heeft geen positief effect op het uiteindelijke reinigingsresultaat. Het brengt alleen maar extra werk met zich mee. Uiteindelijk moet het water toch ook opgeruimd worden en resulteert besparing op overmatig waterverbruik in een minder belastend effect voor het millieu.


23-07-2012
Hoe meer hoe beter....niet voor reinigingsmiddelen

Dit gaat niet op bij het doseren van reinigingsmiddelen. Het schoon te maken voorwerp wordt niet schoner door meer reinigingsmiddel te gebruiken. Wat daardoor wel gebeurt is het achterblijven van een residu van het reinigingsmiddel, dit is zichtbaar door bijvoorbeeld strepen op het oppervlak. Daarnaast is het erg kostbaar en slecht voor het milieu. Kijk daarom goed op het etiket voor de juiste dosering.


28-03-2012
Microvezel

Microvezel doeken en moppen zijn ideaal bij het schoonmaken van lichte tot middelzware vervuiling. Je hebt geen of weinig schoonmaakmiddel nodig en ze maken ook nog eens snel schoon. Een microvezel doekje heeft de optimale structuur om te ontvetten. Bij kalk en kalkzeep aanslag heb je echt een schoonmaakmiddel als toevoeging nodig om dat te verwijderen.


27-05-2011
Hygiƫnisch werken.
Werk altijd met schone moppen, doeken en werkmaterialen. Berg gebruikte werkmaterialen schoon en droog op en verzamel vochtige doeken in een waszak. Denk ook aan je persoonlijke hygiëne door middel van goede persoonlijke verzorging en schone werkkleding. Dit werkt veiliger prettiger en straalt ook professionaliteit naar de klant uit.
18-03-2011
Stof is niet te vegen.

Door te vegen verplaats je het stof alleen maar of waait het weer op de lucht in. Het is beter om stof op te zuigen of door middel van stofwissen te verwijderen. Speciale stofwisdoeken nemen het stof juist op in plaats van deze te verplaatsen.


18-03-2011
Laat droog wat je droog kunt reinigen.

Droog reinigen is sneller en bij bijvoorbeeld droog stof ook veel effectiever. Het scheelt naast een hoop tijd, ook een besparing van water en eventuele schoonmaakmiddelen.


17-12-2010
Schoonmaak tips van Dem Cleaning Products
In deze rubriek zullen we met enige regelmaat schoonmaaktips publiceren op voor u als facilitair manager / congierge / general services manager / inkoper welbekende, wellicht bekende problemen.

Uiteraard kunnen de medewerkers van Dem Cleaning Products u ook van professioneel advies voorzien, zowel in ons verkoopmagazijn alswel telefonisch. Wij staan voor u klaar en zijn u graag van dienst.

U kunt contact met ons opnemen op telefoonnummer: 020-4860610.
Uiteraard kunt u ons ook bezoeken aan de Schakelstraat 14 Amsterdam.